Skip to content

Viestijoukkojen vuosipäivä ja OI-asemien aktiviteettipäivä

Puolustusvoimien OI-alkuisilla kutsuilla työskentelevien joukko-osastojen sekä kilta- ja museoasemien aktiviteettipäivää vietetään radioamatööritaajuuksilla sunnuntaina 5.3.2023.

Ajankohta

su 5.3. - su 5.3.2023

Kello 10.00-16.00 Suomen aikaa (SA)

Paikka

Lylyn Viestimuseo, Varikontie 250, JUUPAJOKI

Katso sijainti kartalta

Viestijoukkojen vuosipäivän aikana on mahdollista pitää yhteys mahdollisimman monen OI-kutsulla työskentelevän radioamatööriaseman kanssa. OI-asemat työskentelevät pääosin 3,5 MHz:n (80 metriä) ja 7 MHz:n (40 metriä) radioamatööritaajuuksilla ja liikennöiden joko puheella (LSB/USB) tai sähkötyksellä (CW). Muista anoa OI-awardia, kun olet työskennellyt kymmenen eri asemaa. Awardiin kelpaavat yhteydet vuodesta 2010 alkaen.

Lylyn Viestivarikon Radiokerho aktivoi kerho- ja museoaseman Lylyn Viestimuseolla päivän aikana. Koronatilanteesta johtuen muutokset tapahtuman toteutuksessa voivat olla mahdollisia, jolloin saatetaan joutua pysyttelemään kotona (stay home) ja työskentelemään kotiasemilta. Normaaliin toimintaan palataan aina tilanteen salliessa.

Juupajoen Reserviläiset ry. / Lylyn Viestivarikon Radiokerho

Lylyn Viestivarikon Radiokerhon, OI3V, syntyjuuret ulottuvat SotilasRadioHarrastelijatoimintaan (SRH), jota Lylyn Viestivarikolla (LyVV) ja sen SRH-asemalla harrastettiin SRH-verkon lopettamiseen asti 1950-luvun puolivälissä. Alunpitäen SRH-toiminta oli varuskuntien välistä radioliikennettä – lähinnä sähkötyksellä, ja sen tarkoitus oli kehittää varusmiesten ja kouluttajien radioliikennöintitaitoja. Nykyinen radiokerho on perustettu uudelleen vuonna 2000 Puolustusvoimien silloisen Lylyn Viestivarikon henkilöstön voimin. Lylyn Viestivarikon lakkautuksen yhteydessä ja vuodesta 2008 alkaen radiokerho on jatkanut toimintaansa viestijaoksena Juupajoen Reserviläisten alaisuudessa. Lisätietoja radiokerhosta osoitteessa https://groups.io/g/oi3v/wiki/.